Forside Psykiatri Psykiatrien i Region Midtjylland oplever fortsat pres på grund af corona

Psykiatrien i Region Midtjylland oplever fortsat pres på grund af corona

Psykiatrien i Region Midtjylland er presset på grund af corona-pandemien, lød det i september. Spørger man dem i dag, er svaret det samme.

“Coronaen presser psykiatrien i Region Midtjylland”. Sådan stod der øverst i en pressemeddelelse udsendt af Regionspsykiatrien i Region Midtjylland i slutningen af septemper sidste år. I pressemeddelelsen kom direktøren for psykiatrien i Region Midtjylland, Tina Ebler med en række udtalelser på baggrund af, hvordan det stod til.

Blandt andet lå psykiatrien dengang med en belægningsprocent på 100-120 procent, hvilket fortæller, at der var for få sengepladser, i forhold til hvor mange patienter der havde brug for en plads.

Fortsat overbelægning

Mentalbladet har skrevet til presseafdelingen for regionspsykiatrien for at få svar på, hvordan udviklingen har været siden september og frem til i dag, i forhold til de forhold der gjaldt på tidspunktet for pressemeddelelsen. Og med hensyn til overbelægningen har vi fået følgende skriftlige svar:

“Der er fortsat pres på sengene på vores almene voksenpsykiatriske afdelinger. Belægningen var, som vi typisk oplever, lidt lavere henover jul og nytår, men her i januar oplever vi igen pres på sengene.”

I pressemeddelelsen udtalte Tina Ebler, at de hellere ville beholde patienterne på afdelingerne og finde alternative løsninger end at sende dem hjem.

Tilføjer ekstra penge

Så står der også, at de tilføjer ekstra penge til afdelingerne, så der kan ansættes mere personale. Men det er ikke nok, udtaler Tina Ebler:

“Men det er ikke nok, da det er svært at finde ekstra hænder i øjeblikket. Ikke kun i psykiatrien, men i hele sundhedsvæsenet på grund af bl.a. coronasituationen. Men vi arbejder på sagen f.eks. ved, at flere faggrupper kan tænkes ind i løsningen. I hvert fald er det vigtigt, at vores medarbejdere oplever at få ekstra hænder til at løse opgaven.”

Vi har selvfølgelig spurgt til, om de ekstra midler så har ført til, at medarbejderne har oplevet at få ekstra hænder, og til det svarer presseafdelingen:

“I forhold til ekstra midler til afdelingerne er det vanskeligt at sige noget generelt om, hvad den enkelte medarbejder oplever, men vi arbejder løbende på at udmønte de midler, som vi i psykiatrien er tildelt fra nationalt og regionalt niveau.”

Mangel på voksenpsykiatere

Der står også i pressemeddelelsen fra september, at det vil blive undersøgt, om ledige senge i børne -og ungdomspsykiatrien kan bliver overført til voksenpsykiatrien for at afhjælpe manglen på senge. Men det har psykiatrien i Region Midt valgt ikke at gå videre med. Begrundelsen lyder:

“Vi har besluttet ikke at gå videre med evt. at inddrage nogle af sengene i børne- og ungdomspsykiatrien til voksne, da bl.a. manglen på voksenpsykiatere gør det vanskeligt at finde læger, der ville kunne have behandlingsansvaret for disse ekstra senge.”

Mentalbladet.dk vil inden for den nærmeste tid undersøge problematikken med mangel på voksenpsykiatere nærmere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her