Forside Andres journalistik Vinderen af Cavling-prisen 2020 fundet

Vinderen af Cavling-prisen 2020 fundet

Politiken-journalisten Anders Legarth Schmidt sad hjemme i sin lejlighed, da han 8. januar 2021 blev annonceret som vinder af Cavling-prisen 2020. Grundet Corona foregik prisoverrækkelsen på en helt anden måde, end den plejer at gøre. Derfor var de nominerede journalister og journalistgrupper med via webcam. Han fik prisen for sin artikelserie: “Forbandet Ungdom”, der skildrer livet som ung indlagt på Børne -og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup.

Cavling-komiteen, der uddeler prisen, brugte blandt andet følgende begrundelse for valget af Anders Legarth Schmidt som vinder:

“Han fortæller loyalt om hverdagen for både de indlagte og de ansatte, beskriver ikke kun i øjenhøjde, men lytter, forstår og er til stede på en måde, der giver en enestående adgang til de unges tanker og følelser. En tillid, der kun kan opnås ved stor journalistisk dygtighed og en særlig evne til at skabe fortrolighed med kilderne.”

Vinderen af Cavling-prisen 2020 har skrevet om psykisk sygdom, psykiatri og mental sundhed i adskillige år. Og mange foreninger og organisationer der til daglig beskæftiger sig med psykisk sygdom var meget begejstrede for, at det var lige netop Anders Legarth Schmidt, der vandt.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her