Forside Psykiatri Der er stadigvæk for meget brug af tvang i Danmark mod mennesker...

Der er stadigvæk for meget brug af tvang i Danmark mod mennesker med psykiske lidelser

Sundhedsstyrelsen har i januar 2021 udgivet en række anbefalinger, der skal mindske brugen af tvang mod mennesker med psykiske lidelser. De kommer på baggrund af, at det ikke er lykkedes i tilstrækkelig grad at mindske anvendelsen af tvang, selvom det længe har været et mål.

Sundhedsstyrelsen skriver blandt andet i udgivelsen:

“Sundhedsstyrelsen finder anvendelsen af tvang i Danmark bekymrende af flere grunde. Dels berører tvang nogle af de mest grundlæggende individuelle rettigheder til frihed og selvbestemmelse, og det er derfor helt afgørende, at mennesker ikke berøres unødigt af tvang. Dels tyder det på, at der er forskelle på tværs af regioner og afdelinger, og at patienterne derfor ikke oplever en ensartet kvalitet på tværs af landet.”

Målet med udgivelsen er at tydeliggøre retningslinjerne for brugen af tvang, og det gøres blandt andet ved at opstille seks strategier, der skal være med til at mindske tvangen i Danmark. 

Det er med baggrund i psykiatriloven, at der kan anvendes tvang i forbindelse med tvangsindlæggelser eller tvangsmedicinering, og der er ingen tvivl om, at tvang kun skal benyttes, når der ikke er andre muligheder. 

Du kan læse Sundhedsstyrelsens udgivelse ved at trykke på linket herunder.

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2021/Psykiatri/Anbefalinger-til-nedbringelse-af-tvang.ashx?la=da&hash=B230BE12B6E0D5CCCBB0A7D86AA579A425564B92

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her